Over mij

Mijn werk
Ik werk op papier en gebruik hiervoor uiteenlopende materialen als  kleurpotlood, krijt, stift en acrylverf. De grootte van mijn tekeningen variëren van A4 formaat tot meer dan 200 bij 140 cm, maar een tekening op A4 kan net zo veel impact hebben als een tekening op groot formaat.
De lijnen in mijn werk zijn dik ,dun, kort en lang, recht en krom. Ik gebruik geometrische vormen als cirkels en ovalen, driehoeken, gestreepte en geruite patronen. Mijn kleurgebruik is al even gevarieerd. Mijn werk is levendig, dynamisch, vol en gelaagd: alles buitelt over en door elkaar, op het papier is bijna alles mogelijk. Dat er heel veel kan, wil niet zeggen dat zo’n tekening heel eenvoudig gemaakt is. Alles is belangrijk. Ik ben altijd op zoek naar waar en hoe de vorm en de lijn wordt geplaatst: naast, onder, over, in of boven elkaar. Het is voor mij juist de uitdaging om de complexiteit in de hand te houden, en die steeds perfecter te tekenen. Wanneer je langer kijkt, is er steeds meer te ontdekken.

Mijn CV
In 1993 volgde ik een schilderscursus bij een activiteitencentrum in Amsterdam. Geïnspireerd door deze cursus ben ik van 1994 tot 1996 gaan beeldhouwen bij Karel Gomes.

In de jaren 1995 tot 1997 heb ik theater – en filmprojecten gedaan met jongeren.

Onder de inspirerende leiding van Ella Nijs heb ik mij verder bekwaamd in het beeldhouwen en beelden gemaakt met klei en steen (Marmer).  In 2007 heb ik de vooropleiding van de HKA afgerond en ben vervolgens toegelaten tot deze kunstopleiding. Van 2008 tot 2011 volgde ik schilderlessen bij Petra Morenzi in Amsterdam en heb ik aan diverse exposities mogen deelnemen.

Tijdens een bezoek aan een tentoonstelling over Nederlandse tekenaars werd mijn interesse gewekt voor het tekenen. In 2011 ben ik gestart met de vijfjarige opleiding tot Autonoom Beeldend Kunstenaar aan de Nieuwe Academie te Utrecht. Gedurende deze opleiding heb ik mijn passie in het tekenen verder ontwikkeld. In het kader van mijn afstuderen heb ik een film gemaakt, waarin ik drie bekende kunstenaars heb geïnterviewd. De film is getiteld: “Hoe lopen de lijnen”, en is te vinden onder deze titel op YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=iy8hgnsRctE